Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Taal

* Taalontwikkeling: Kunstklets
Bij Kunstklets komt de groep naar Zinder en in de expositieruimte of in de kunstuitleen worden kinderen actief uitgenodigd om te vertellen wat ze zien en waaraan ze dat zien. Soms moeten ze nieuwe woorden bedenken om duidelijk te maken wat ze bedoelen. Er moet goed geluisterd worden naar elkaar en leerlingen stellen zich de vraag: begrijp ik wat je bedoelt en zie ik ook wat jij ziet?
Daarna gaan de kinderen zelf aan het werk met een thema dat aansluit bij de tentoonstelling of bij het kunstwerk dat gepresenteerd is.

20 minuten actief kijken in Zinder Expo of Zinder Kunstuitleen
75 minuten actief aan het werk in Zinder atelier

Voor wie: groep 4 t/m 8
Duur: 90 minuten 
Kosten: € 97 per groep, exclusief materiaal
Discipline: beeldend
Locatie: Zinder 
 

* Dansen en taal
Dans is bij uitstek geschikt om kleuters vertrouwd te maken met taalbegrippen. Tijdens deze lessen dansen we dan ook op liedjes van Annie M.G. Schmidt.
Spelenderwijs ervaren de kinderen hoe het is om je lichaam op verschillende manieren te bewegen. Ze leren verhaaltjes of taalritmes uit te drukken met dans, ze ervaren de ruimte en leren dansen met elkaar. De lessen kunnen aansluiten bij de taallessen op school en in overleg met de dansdocente kunnen bepaalde taalbegrippen aan de orde komen, zoals hoog en laag, boven en onder of de dagen van de week.

Voor wie: groep 1, 2 
Duur: 45 minuten. Uit te breiden naar een reeks van 4 lessen
Kosten € 50  per groep 
Discipline: dans
Locatie: Zinder of op school 

Neem voor meer informatie en/of aanvragen contact op met Zinder Educatie via het contactformulier