Terug naar Zinder
Zinder Educatie

KIK

Met trots presenteren Cultuurbedrijf Tiel, het Regionaal Archief Rivierenland en het Flipje- en Streekmuseum een unieke samenwerking met de Gemeente Tiel KIK: Kunsteducatie in de klas.

KIK in de klas
Vanaf seizoen ‘23/’24 brengen wij graag de wereld van kunst, cultuur en erfgoed naar de basisscholen toe. Met het KIK-programma maken alle groepen kennis met een gevarieerd en afgestemd lesaanbod, gegeven door vakdocenten. Aan het einde van de basisschooltijd hebben de leerlingen met meerdere kunstdisciplines kennis gemaakt, erfgoedinstellingen bezocht en zijn ze naar het theater geweest. Kunst en cultuuronderwijs stimuleert de ontwikkeling van kinderen, ontlast de leerkracht én zorgt vooral voor veel plezier.

Wat kost KIK?
De Gemeente Tiel vindt kunst- en cultuureducatie ontzettend belangrijk en ondersteunt KIK daarom financieel. Hierdoor is de bijdrage voor uw school zo laag mogelijk en betaalt u slechts 35% van de kostprijs. We kijken graag wat er binnen de financiële middelen van uw school mogelijk is met KIK.

Voor wie? Alle basisscholen in Tiel
Door wie? Cultuurbedrijf Tiel (Zinder Educatie en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof), het Regionaal Archief Rivierenland & Flipje- en Streekmuseum Tiel
Wanneer? KIK gaat van start in het schooljaar 2023/2024
Meer weten? Stuur een mailtje naar onderwijsprojecten@cultuurbedrijftiel.nl. We gaan graag in gesprek om KIK zo goed mogelijk in te zetten op jullie school.
 

Waarom KIK?

 • Kunst & cultuureducatie is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen
  Cultuuronderwijs draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Kunst en cultuur is niet alleen leuk: voor de vorming van jonge mensen is het onmisbaar.
 • Het ontzorgt docenten
  De werkdruk voor leerkrachten is al hoog genoeg. Het programma van KIK wordt samengesteld en gedoceerd door externe vakdocenten, waardoor de leerkrachten er geen extra taak bij krijgen.
 • Het is betaalbaar
  De Gemeente Tiel ziet het grote belang in van kunst en cultuur in het basisonderwijs en zijn genereus in de financiële ondersteuning hiervan. Hierdoor betaalt uw school slechts 35% van de werkelijke kosten. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden binnen het budget dat uw school beschikbaar heeft
 • Exclusief aanbod voor uw school
  Elke school heeft zijn eigen identiteit, daarom passen we het aanbod aan op uw wensen. Waar moet de focus voor uw school komen te liggen? We gaan hier graag over in gesprek, zodat er een passend programma samengesteld kan worden.
 • Binding met de regio
  Vanwege de samenwerking van het Regionaal Archief Rivierenland, het Flipje- en Streekmuseum en Cultuurbedrijf Tiel, waar Zinder Educatie en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof onder vallen, komen leerlingen meer te weten over hun eigen stad, haar historie en het cultuuraanbod in Tiel. Zo zijn erfgoedlessen, opgedeeld in tijdvakken, een onderdeel van KIK, met daarnaast een bezoek aan het Archief en/of het Museum.