Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Hobo

Ben jij gek op de klank van een hobo? Die is met weinig andere instrumenten te vergelijken en kun je horen in klassieke orkesten, blazersensembles, maar ook als solo-instrument. Het mondstuk van een hobo is gemaakt van riet. In deze cursus leer je hoe je zelf zo’n rietje kunt maken.

In het kort:
∙ Leer de hobo beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Maak zelf een mondstuk voor de hobo
∙ Individuele- en groepsles mogelijk
∙ Speel mee in een Zinder-orkest


Natuurlijk leer je tijdens deze les hobo spelen. Daarnaast gaan we aan de slag met noten en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen en je leert met anderen samen te spelen. 
Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.