Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Viool

Let op: Op dit moment is er een wachtlijst. Heb je interesse? Schrijf je in en je wordt op de wachtlijst geplaatst.

Je ziet een viool natuurlijk altijd in orkesten, waar het de hoofdrol speelt. Maar wist je dat het ook veel wordt gebruikt als solo-instrument en in volks- en kamermuziek? 
Met de viool maak je zelf de toonhoogte, dus je leert heel goed luisteren. En nog een voordeel: je neemt een viool makkelijk mee!

In het kort:
∙ Leer de viool beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Speel mee in een Zinder-orkest
∙ Leer melodie en akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Vioolles
Tijdens de les leer je natuurlijk viool spelen, maar je gaat ook aan de slag met noten en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen en leert met anderen samen te spelen. Het doel is dat je zelfstandig muziek gaat maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.