Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Piano

Piano's: je ziet ze overal, zelfs op stations. Dat is ook niet zo gek, want het instrument is veelzijdig instrument, waar je allerlei soorten muziek op kunt spelen, in je eentje of samen met anderen.

In het kort:
∙ Leer de piano beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Genre: klassiek, pop, jazz
∙ Leer melodie en akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk


Wist je dat je je hersenen met pianospelen traint om veel dingen tegelijk te doen? Ook nog eens goed voor je hersenen. Klinkt goed toch?

Pianoles
Tijdens de les leer je piano spelen, noten lezen, samenspelen en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in een bepaald genre.
 

Individuele les of groepsles?
Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen: individuele les, groepsles of een strippenkaart. Voor beginners raden we aan om wekelijks les te nemen: 20 of 30 minuten, afhankelijk van jouw ambitie en financiële mogelijkheden. Kinderen kunnen ook in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn. 

Zit je al wat langer op les en kun je al zelfstandig werken? Dan is tweewekelijkse les ook een optie.

Met een strippenkaart ben je flexibel: je koopt een aantal lessen en spreekt per keer met je docent af wanneer je volgende les is. Strippenkaarten zijn er alleen voor volwassenen.

Introcursus
Speciaal voor beginners die nog niet 100% zeker weten hoe het bevalt om les te nemen is er de introcursus. In een serie van 10 lessen (voor kinderen en jongeren) of 5 lessen (voor volwassenen) maak je kennis met je instrument en de docent. Zo mogelijk krijg je een instrument te leen. Daarna kun je beslissen of en hoe je verder wil.

Oefenen
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Aanschaf of huur instrument
Heb je nog geen instrument? Wacht nog even met aanschaffen. Jouw docent kan je goed adviseren over huur of aanschaf van een instrument.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, een open podium, een grote uitvoering in Zinder of Agnietenhof of gewoon op straat.