Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Blokfluit

Met de blokfluit kun je snel zelf leuke liedjes spelen. Wist je dat er veel verschillende soorten blokfluiten bestaan? Je kunt er allerlei muziek mee spelen, samen met anderen of alleen. Kom gerust eens een les uitproberen!

In het kort:
∙ Snel resultaat! Je kunt al gauw zelf liedjes spelen
∙ Muziek maken in verschillende genres
∙ Noten lezen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Tijdens de les leer je blokfluit spelen, noten lezen en samenspelen met anderen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.