Zinder Sessie: Robbert Duijf - zitconcert

  • Zinder Sessie: Robbert Duijf - zitconcert
Tickets
Do. 03 Nov
Regulier Zinder
€ 12,50

Robbert Duijf is van meet af aan een passievol muzikant. Zijn muziek is puur, oprecht en vol overgave in een mix van old school delta-blues anno 1930, gospel en de Brit-Amerikaanse folkrevival van jaren zestig. Robbert vertelt verhalen, waarin hij zichzelf begeleid met gitaar op een typische early fingerpicking style met een slide en in open- en standaard stemmingen. 

“Muziek vanuit het hart als heler en verbinder”

Je herkent Robbert en zijn muziek in dit verhaal over Gospel-Blues:

“De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues.
Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-bues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.”

In een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.

Een verbinding die juist in deze tijd zo belangrijk is!

Zinder Sessie: Robbert Duijf - zitconcert
Regulier Zinder
€ 12,50
Zaal open
19:30 uur
Aanvang
20:00 uur
Locatie
ZINDER Zaal
Genre
Blues
Folk
Attend
Spotify