Zinder Sessie: Kris Berry

  • Kris Berry
Tickets
Do. 16 Mrt
Regulier Zinder
€ 15,00

De Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar meest persoonlijke muziekprojecten uit.

Haar debuutalbum verscheen in 2012 en ze deed al shows in onder meer Paradiso, in het voorprogramma van Gregory Porter en op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Het album Lovestruck Puzzles met bevriende producer Perquisite werd genomineerd voor ‘Beste Album’ door 3FM, de single Let Go van die plaat werd ‘3FM Megahit’. 

Als Caribisch-Nederlandse, geboren op Curaçao, is muziek altijd onderdeel geweest van haar leven. Omringd door lokale muziek en een rijke cultuur vol invloeden van Afrika tot Polen; gospelmuziek in Sunday School op St. Maarten, veel 90’s hip-hop en Country tijdens haar jeugd; de karakteristieke ‘Son Cubano’ – een favoriet van haar vader – de serieuze klanken van Nina Simone & Bobbie Gentry op haar oma’s stereo-installatie. Die muzikale inspiratie is voelbaar op haar succesvolle album Berry Street (2017), opgenomen in Brooklyn, New York. Geniet van een avond vol zwoele muziek. 

Regulier Zinder
€ 15,00
Aanvang
20:30 uur
Locatie
ZINDER Zaal
Genre
Pop
Jazz