Ernst Jansz

  • Ernst Jansz
Tickets
Za. 10 Dec
Regulier Zinder
€ 17,50

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee toerde hij ook vele jaren door de lage landen.

Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, De Neerkant, en een gelijknamig boek en theatertournee.

Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire. Dit jaar verschenen er maar liefst twee albums. Live in tijden van Corona & Chopin en andere stukken. Totaal dus genoeg materiaal voor een gevarieerde avond. De band bestaat verder uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool). 

Regulier Zinder
€ 17,50
Zaal open
20:00 uur
Aanvang
20:00 uur
Locatie
ZINDER Zaal
Genre
Singer- songwriter
Pop
Spotify