Terug naar Zinder
Zinder Educatie
EducatieCursusaanbodMuziekInstrument & zangles > Trompet & andere koperen blaasinstrumenten

Trompet & andere koperen blaasinstrumenten

Ben jij wel in voor een uitdaging? Dan is de trompet misschien iets voor jou! Er komt veel techniek bij kijken en je bent nooit uitgeleerd. Trompet is het meest gangbare koperen blaasinstrument, maar je kunt je ook aanmelden voor cornet, trombone, tuba, bariton of hoorn.

In het kort:
∙ Ontwikkel je techniek
∙ Ontdek verschillende genres
∙ Leer melodie en/of akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Met een trompet kun je ontzettend veel kanten op. Speel in een orkest, binnen de harmonie of in de jazzmuziek. Tijdens de les leer je onder meer noten en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen en met anderen samen te spelen. Het doel is dat je zelfstandig trompet kunt spelen op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.